Zašto sam se odlučio napravit baš Kaladont multiplayer?

Zašto baš Kaladont?

• prepoznatljivost, ljudi vole kaladont skoro nitko u Hrvatskoj ne treba objašnjenje što je kaladont

• prazan prostor je velik jer ne postoji ozbiljna digitalna verzija s pravim rječnikom i multiplayer iskustvom.

• igra njeguje hrvatski jezik što je dodatni plus

• igra koja trenira mozak, čini vas pametnijima jer pospješuje pažnju i obogatit će vam vokabular

Kada sam krenuo s idejom, nisam niti znao što me sve čeka, ali imao sam neke okvirne veće stavke u glavi.

Prvo sam provjerio da li je domena kaladont.hr i kalodont.hr slobodna, i obje su bile slobodne.

Potom sam odmah napao najveći problem → baza podataka sa popisom riječi, dovoljno kvalitetno odrađena da iz nje mogu filtrirati opće imenice, u nominativu, jednina, itd.

Ovaj problem sam rješio iznenađujuće lako, ako te zanima više o tome kako, pročitaj Odakle nam riječi za igru i kako ćemo nadograđivati rječnik - #3 od kaladont.himself

Ostalo je “samo” izraditi aplikaciju koja u memoriju stavlja filtrirane riječi i u realtime-u ih validira unutar multiplayer okruženja.

Trenutno, igru igra četvero igrača za “stolom”, 30 sekundi po potezu, ispadanje do posljednjeg.

Znači, kratke, napete partije.

Testovi lokalni prolaze i sve se čini ok, a predviđeni rok 1. 10. 2026 je datum kada bi to sve moglo biti prebačeno na javne servere.

Registrirajte se na forumu, sudjelujte u raspravama, otvarajte teme i budite dio zajednice, čitajte najnovije informacije ili barem pružite podršku za ovaj pothvat da bi mi povećali motivaciju, svaki registrirani korisnik puno znači jer mi to daje validaciju vizije :slight_smile:

A i bitno mi je da imamo zainteresirane jer to smanjuje šansu da će serveri biti prazni kada se igra pokrene online.

U igri neće biti botova, samo ljudi protiv ljudi pa bi sam početak igre mogao imati duže čekanje. Nadamo se da ćemo to izbjeći i da će biti zainteresiranih da nam se pridruže na ovom putu.

Odmah nakon izbacivanja, igra će biti testirana i nadograđivana, tako da nas čeka niz godina aktivnog razvoja, dok god bude interesa zajednice, a što interes bude veći, više će se resursa i ulagati.

Igra je besplatna i uvijek će ostati besplatna!